Privrednoj komori Beograda odobren EU projekat

Bez autora
Jun 19 2011

Vlada Italije odobrila je finansijsku podršku za realizaciju projekta “Međunarodna saradnja na polju tehnološke i ukupne inovativnosti u poslovanju”. Realizaciju ovog projekta sprovodi konzorcijum koji čine poslovne asocijacije iz Srbije i Italije, a to su: Privredna komora Beograda, Komora Italijansko-Srpskih Privrednika, Privredna komora Udine, kao vodeći partner, Confindustria Udine i Friuli Innovazione-Centar za istraživanje i transfer tehnologija. Cilj ovog projekta je doprinos budućem razvoju Srbije na polju usvajanja veština za unapređenje poslovanja u oblasti tehnoloških inovacija i korišćenja EU fondova. Velika pažnja će biti posvećena edukaciji ključnih aktera kako bi postali efikasniji u obavljanju svoje uloge i kako bi postali svesni prednosti koje faktor “inovativno/tehnološko okruženje” može imati za razvoj Srbije, kao i atraktivnosti koju ovaj faktor stvara za domaće i strane investicije.

Privrednoj komori Beograda odobren EU projekatVlada Italije odobrila je finansijsku podršku za realizaciju projekta “Međunarodna saradnja na polju tehnološke i ukupne inovativnosti u poslovanju”.

Realizaciju ovog projekta sprovodi konzorcijum koji čine poslovne asocijacije iz Srbije i Italije, a to su: Privredna komora Beograda, Komora Italijansko-Srpskih Privrednika, Privredna komora Udine, kao vodeći partner, Confindustria Udine i Friuli Innovazione-Centar za istraživanje i transfer tehnologija.

Kako je istaknuto iz Privredne komore Beograda, cilj ovog projekta je doprinos budućem razvoju Srbije na polju usvajanja veština za unapređenje poslovanja u oblasti tehnoloških inovacija i korišćenja EU fondova. Velika pažnja će biti posvećena edukaciji ključnih aktera kako bi postali efikasniji u obavljanju svoje uloge i kako bi postali svesni prednosti koje faktor “inovativno/tehnološko okruženje” može imati za razvoj Srbije, kao i atraktivnosti koju ovaj faktor stvara za domaće i strane investicije.

U Srbiji će biti organizovane obuke i radionice u Srbiji, a uz pomoć najnaprednijih tehnologija biće omogućeno i sticanje direktnog iskustva u određenoj oblasti.

Pored predstavnika tehnoloških parkova, kancelarija za transfer tehnologija, univerziteta i stručnih udruženja, ciljna grupa će biti i privredni subjekti, jer će veliki broj aktivnosti biti usmeren ka pronalaženju mera za povećanje nivoa konkurentnosti i međunarodne saradnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik